https://yle.fi/uutiset/3-11319368

”Eurooppa-kirje: Työttömyys räjähtää käsiin kaikkialla, edessä on pitkä jälleenrakentaminen” on yle.fi sivustolla julkaistu uutinen Euroopan räjähtäneestä työttömyys tilanteesta pandemian vallitessa ympäri maailmaa.

Työttömyys on yleinen näky ympäri Eurooppaa ja sen suhde maan asukaslukuun vaihtelee maittain. Työttömyyttä pyritään koko ajan vähentämään ja tarjoamaan ihmisille töitä, mutta aina se ei onnistu täysin. Niin kuin nyt pandemia aikana on käynyt. Työttömyys aste on noussut, joka maassa isoihin prosenttilukuihin entisestä, mutta valitettavasti tilanteelle ei voi mitään.

Mielestäni olisi tärkeää tulevaisuuden kannalta, että yritykset alkaisivat miettiä toden teolla, kuinka etätyöskentelyä voitaisiin järjestää, jotta ihmisiä ei jouduttaisi lomauttamaan sen vuoksi että työpaikalla ei voi itsessään työskennellä. Kaikki kuitenkin tarvitset toimeentuloja elääkseen, asumiseen ja ruokaan.

Tulevaa ei voi ennustaa, mutta jos samankaltainen tilanne tulisi eteemme tulevaisuudessa olisi tärkeää, että työttömien määrä ei kasvaisi näin hurjaa vauhtia niin kuin nyt on käynyt.