https://yle.fi/uutiset/3-11314664  

 

YLE:n uutisessa ”Ministeri Pekonen: Tällaisia tietokatkoksia ei voi tapahtua kriisitilanteessa - Suomen hidastelu EU:n suojavarusteiden hankinnassa selvitetään nopealla aikataululla.” Uutinen ollaan julkaistu YLE uutisissa maanantaina 20.4.2020. Uutisessa on pieni leipäteksti, jossa lukee: ”Ministeriön viestintä ei ole ollut riittävän selkeää, Pekonen myöntää.”  

 

Suomi kuuluu EU-jäsenmaiden yhteiseen suojavarus hankintaan, mutta he allekirjoittivat sopimuksen 27. maaliskuuta, joka oli liian myöhään sillä Suomi ei ole suojatarvikkeiden jakamisen ensimmäisellä kierroksella. Ministeri Pekonen sanoo: ”Tällaisia asioita ei voi tapahtua kriisi tilanteessa.” Pekonen on myös maininnut, että Suomessa voidaan testata tällä hetkellä päivittäin vain 5000 ihmistä, joka on vähän väkilukuun nähden. Tällaisia suuria päätöksiä ei hänen mukaansa pitäisi tuoda julkisuuteen ennen kuin selvitys on täysin varma. 

 

Minua itseäkin mietityttää se asia, että miksi Suomi kirjoitti sopimuksen vasta niin myöhään. Suomessa oli tullut jo aikaisemmin monia rajoituksia, kuten lähiopetuksen lopettaminen sekä Uudenmaan rajan sulkeminen. Niitä ei tehty myöhässä mutta tämä tehtiin, miksi? Siihen kaikki yrittävät tällä hetkellä saada vastausta.