Uutisessa "’Tämä on suurin testi sille, säilyykö EU vai ei – Suomen pitää lopettaa eurobondien vastustaminen’, sanoo valtion talouspolitiikan vahtikoira” (yle.fi 9.4.2020) kerrotaan, kuinka euromaiden valtiovarainministerit ovat kriisikokouksessaan pohtineet vaikeimmassa tautiasemassa olevien maiden auttamista taloudellisesti. Uutisessa ilmenee, että ratkaisu löytyisi eurobondeista, jotka ovat yhteisvastuullisia joukkovelkakirjalainoja. Näillä eurobondeilla koronasta kärsivät maat saisivat hätäapua rahallisesti. Suomi vastustaa eurobondeja ja perustellut kantaansa sillä, että jokaisella on oma vastuu hoitaa talouttaan. 

 

Mielestäni Suomi ei ole hoitanut tilannetta oikein. Jokaisella maalla tässä tilanteessa on vaikeampaa taloudellisesti. Suomella menee kuitenkin vielä paljon paremmin kuin monella muulla kärsivällä EU maalla. Olisi tärkeää auttaa muita hätää kärsiviä maita ja Suomella on siihen velvollisuus sen kuuluessa EU:hun. Kuten uutisessa professori Vilmunenkin toteaa, että tällaisessa tilanteessa nähdään euromaiden kyky tehdä yhteistyötä, ei Suomi näytä yhteistyö halukkuuttaan. Vilmusen mukaan koko Euroopan unioni voi kuolla pois, jos yhteistyöhalukkuutta ei maita löydy. 

 

Euroopan unioni on hyvin tärkeä Suomalaisille ja koko Suomelle. Suomi ei voi riskeerata sen säilyvyyttä vastustamalla yhteistyötä. Suomen täytyy ajatella tulevaisuuden kannalta. Jos tilanne olisi toisin ja Suomessa olisi hätä, avun tarve olisi tärkeä. Muiden auttaminen on tärkeää, koska silloin Suomeakin autetaan hädässä.