Maailmassa vallitsee tällä hetkellä koronavirus, joka vaikuttaa myös suuresti Euroopassa. Työttömyys on nousussa EU-maissa, sillä kuluja on leikattava, ja samalla työntekijöitä pitää lomauttaa, tai jopa irtisanoa.  

 

Ylen uutinen Eurooppa-kirje: työttömyys räjähtää käsiin kaikkialla, edessä pitkä jälleenrakentaminen” (Yle.fi 24.4.2020), käsittelee koronaviruksen työttömyysseurauksia Euroopassa. Uutisessa kerrotaan, että rajoituksia on alettu purkamaan EU-maissa, mutta pandemiaa pahempi suurtyöttömyys on vielä edessä. Siinä kerrotaan myös, että EU-johtajilta tarvitaan nyt suuria ja tärkeitä päätöksiä, että talouselämä palautuisi mahdollisimman hyvin koronan jälkeen. Uutisessa kerrotaan myös EU:n rahallisista toimista koronakriisissä. 

 

On tärkeää, että EU-maissa aletaan purkamaan rajoituksia, ja talous saataisiin pienin askelin lähemmäs normaalia. Euroopan unionin täytyy nyt tukea jäsenmaitaan esimerkiksi ostamalla lainoja. Kuitenkin rajoitteiden poistossa täytyy pitää maltillisuus, eikä kaikkia rajoituksia voida samaan aikaan purkaa. On tärkeää, että EU:n johto pitää unionin kasassa, ja kriisistä selvitään ilman unionin hajoamista. EU:n rahoituksien avulla saadaan tuettua yrityksiä, ja niin turvataan edes hieman työllisyyden säilymistä.