https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006488903.html

Helsingin Sanomien kirjoittamassa uutisessa “Turismikäytävät, rantarajoitukset ja elvytysraha – EU:n matkailuministerit pohtivat tapoja tukea romahtanutta matkailualaa” käsitellään EU:n toimista turismille ja sen pysäyttämisestä koronaviruksen takia. Uutisessa myös käydään läpi se, miten tällainen turismin pysäyttäminen sekä ulkomaille pääsykielto vaikuttaa EU:n talouteen.

Itse olen sitä mieltä, että rajat täytyy pitää kiinni siihen asti, että viruksen tartuntamäärät alkavat hiipumaan. Tällä hetkellä ei pitäisi miettiä työllistämistä tai taloutta vaan ihmisten ja yhteiskunnan terveyttä. Sitten kun tämä virus on saatu kumoon, niin voidaan alkaa miettimään näitä asioita. EU-maiden on keksittävä muita keinoja, joilla ei riskeerata kansan terveyttä ja niillä pystyttäisiin pitämään talous riittävästi kurissa.

Tilanne on toki vakavampi muualla Euroopassa kuin Suomessa. Esimerkiksi Espanjassa on tällä hetkellä vahvistettu yli 200 000 koronavirus tartuntaa. Siellä siis rajoitustoimet on otettava selvästi tiukemmin kuin täällä Suomessa. Suomessa liikkumista on selkeästi rajattu. Esimerkiksi ravintolat ovat vielä tähän mennessä auki ja se vaikuttaa niiden toimintaan. Varsinkin paikallisilla yrittäjillä on nyt kovat paikat selvitä tästä tilanteesta.