Sivustolla YLE.fi kirjoitetussa uutisessa ”Italialaiset pettyivät EU:n kriisinhoitokykyyn – Tutkija: Nyt ei ole aika pohjoisen ja etelän poteroille” kerrotaan Italian koronaviiruksen aiheuttamista iskuista. Uutisessa kerrotaan kun koronaviirus iski Italiaan huomattavasti muita EU maita ennemmin. Italiassa karnteeniin laitettiin 11 pohjoisitalialaista kuntaa jo 21. helmikuuta. Tämä aiheutti Italiassa tilanteen, jota Euroopassa ei aluksi huomioitu. Italia pyysi EU:lta merkittävää taloudellista tukea ja apua, mutta Hollanti vastusti kaikkea rahallista tukea, johon tarvittaisiin jäsenmaiden takauksia.

Uutisessa kerrotaan myös Italiassa lisääntyvästä EU-vastaisuudesta. Uutisen mukaan kaksi vuotta takaperin järjestetyssä kyselyssä 28% äänestäneistä oli EU:ta vastaa. Tänäpäivinä tämä prosentti on yli 40, mutta näistä äänestäjistä kolmasosa olisi valmis muuttamaan kantaansa, jos EU toimii koronaviruskriisin ratkaisemiseksi.

Mielestäni Italiassa vallitseva koronaviruskriisi on todella huolestuttava ja siihen pitäisi suhtautua vakavammin. Koronavirukseen on kuollut Italiassa jo niin paljon ihmisiä, joten tukipaketti olisi todellakin tarpeen. Uutisessa onneksi kerrotaan myös muiden EU-maiden etsivän yhteistä rahoitusratkaisua. Mielestäni tämä on todella hyvä asia, kun sen avulla koronakriisi saataisiin edes jotenkin paremmin kuriin. Ymmärrän italialaisten huolen kriisin suhteen ja siitä johtuvan halun erota EU.sta, mutta jos EU:n apupaketin avulla tilannetta saataisiin hoidettu, niin silloin eropuheet mielestäni ovat turhia

https://yle.fi/uutiset/3-11318077