Ensimmäinen vilkaisu jo uutisen otsikkoon, tuo huolestuneen ilmeen omille kasvoilleni. Jos euroalueen talous vois laskea jopa 7,5 prosenttia, voivat seuraukset olla vakavia. Yrityksiä on jo nyt mennyt konkurssiin, eikä talouden lasku ole edes vielä huipussaan. Voin vain kuvitella mitä tapahtuu, jos euroalueen talous romahtaa noin huomattavasti.

Talouden lasku pelkästään yksittäisissä maissa, saattaa vaikuttaa koko maailman talouteen. Jos talous laskee näin laajalla alueella yhtä aikaa, alkaa se vaikuttaa jo tavallisten tallaajienkin arkeen. Työpaikkoja menetettäisiin, hinnat laskisivat tai nousisivat [deflaatio ja inflaatio] ja useiden yritysten romahtaminen johtaisi tuotteiden tarjonta määrään sekä laatuun. Jos hieman pienituloisempien perheiden vanhemmat menettävät työnsä, miten e tulevat toimeen?

Mielestäni tämä onkin hyvä “testi” Euroopan unionille, sillä tällä voidaan mitata, kuinka hyvin tällainen tilanne saadaan korjattua näin monessa maassa yhtä aikaa. Monet tahot ovat epäilleet EU:n toimivuutta ja yhtenäisyyttä, sillä jos EU saa talouden taas jälleen normaaliin tilaansa, voidaan sitä alkaa pitää jo luotettavana toimijana muissakin maissa. Odotan siis innolla, kuinka tässä tulee käymään. 

Linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-11305382