https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006498374.html

Helsingin Sanomien kirjoittamassa uutisessa ”Komissio varoittaa EU:n historian pahimmasta talouden romahduksesta – Suomi pärjää ennusteessa monia muita paremmin” ennustetaan, että koronaviruspandemian aiheuttama talouden taantuma saa historialliset mittasuhteet tänä vuonna. Iskun voimakkuus vaihtelee kuitenkin maittain. Suomen tilanne on kuitenkin monia muita maita valoisampi, vaikka talous tulee kuitenkin joka tapauksessa laskemaan.

Kriisi tulee vaikuttamaan voimakkaasti Suomen työllisyyteen. Tämä on selvää, sillä yritykset ovat nyt kovilla tilanteen takia. Työttömyyden kasvu saadaan hidastumaan, kun virus saadaan taltutettua. Yritykset koko Euroopan Unionissa tarvitsevat nyt kipeästi niin valtioiden kuin kansalaistenkin apua. Kansalaiset voivat auttaa yrityksiä tukemalla niiden tarjoamia tuotteita sekä palveluita. Nyt ei ole siis ollenkaan huono idea vaikkapa hakea viikonlopuksi ruokaa ravintoloiden tarjoamista take away -aterioista. Valtioiden tarjoamat apurahat toimivat monien yrityksien tukipilareina näinä vaikeina aikoina.

Talouden elpyminen tulee olemaan vaillinaista, koska turismin, vapaa-ajan ja kulttuurielämän rajoitukset saattavat pysyä pitkäänkin voimassa. Tilanne on hyvin hankala, ja oikeiden ratkaisujen tekeminen on haastavaa. Kuitenkin toivon ja uskon, että ongelmiin keksitään vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten tähänkin asti on keksitty. Tuetaan yhdessä yrityksiä!