Koronavirus on iskenyt kaikkialle ympäri maailmaa, mutta erityisen suuret vaikutukset sillä on ollut Euroopan maista Italiaan, Espanjaan, Ranskaan ja Kreikkaan. Kyseisten maiden talous on jo valmiiksi ollut koetuksella ja kysymys kuuluukin, miten nämä valtiot ja samalla Euroopan Unioni tulevat selviämään tästä kriisistä. Kestääkö Euroopan Unioni koronakriisin?

On ainakin aivan ilmiselvää, että tästä koronaviruksen jälkeisestä kriisistä emme tule selviämään helpolla. Koronavirus koskettaa kaikkia, enemmän tai vähemmän, ja juuri sen takia meidän pitäisikin mielestäni tehdä yhteistyötä ja auttaa toisiamme Euroopan Unionissa parhaamme mukaan. Onhan meillä myös Eurokriisin aikana luotu 410 miljardin euron kriisirahasto juuri tällaista tilannetta varten. Äärimmäisessä tarpeessa meillä on siis sekin käytettävissämme.

Euroopan Unioni on jo kestänyt monenlaista, joten miksei se kestäisi tätäkin. Tarvitsemme vain tukea ja apua toinen toisiltamme, ensinnäkin koronan taltuttamisessa ja toisekseen sen aiheuttamasta talouskriisistä selviämiseen. Koronakriisin voi nähdä myös mahdollisuutena vahvistaa Euroopan Unionin maiden välistä yhteistyötä ja tehdä siitä entistä vahvempi. Kukaan ei tule selviämään tästä yksin ilman muiden apua.

https://yle.fi/uutiset/3-11261175